Wanneer kan ik de vlag uithangen?

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen.

Komt dat even goed uit! 
Na alle aangename stukjes schrijven in de plaatselijke kranten (heeft u het gelezen?) en ons daarbij horend logo, is het tijd om de HoeveNoordveld-vlag in gereedheid te brengen. De vlag lag al even klaar maar daarbij hoort o.a. een mieterse mast –met dank aan Gebroeders Drijfhout VOF-, een banier, ringen, grote bouten en moeren, een schep, een gat graven, beton maken, beetje mooi weer en tijd…

Lopend op de ‘reed’ naar de plaats van de witte mast, passeer ik de boom met rode sierappeltjes, de wuivende rietkragen in de sloot, de eendjes snaterend langs het hek, de zwarte zwanen toeterend in het water, de pauw met jong statig stappend de andere kant uit, de duifjes zittend op hun til, het pampusgras lieflijk groeiend uit de pompeblêdmelkbus (bedankt Johan!), de brievenbus wachtend op de postman met zijn scooter, de nandoes, herten en alpaca’s nieuwsgierig achter me aan huppelend (achter het hek uiteraard). En ook de witte wallaby’s steken hun snuitje in de lucht; wat gaat er gebeuren. De parma’s verdwijnen in hun veilige groene hok. Aangekomen, boven aan de weg, bij het drogende beton steken de bouten eruit, vakkundig gemaakt door Wybren.

Om alles wat kracht bij te zetten en u de beleving te beleven heb ik enkele foto’s gemaakt zodat u er ook een beetje bij bent.

Met vriendelijke groet, Wybren & Tineke

 

*let u ook even op de zwarte knop bovenin de mast? Speciaal geverfd.

4 thoughts on “Wanneer kan ik de vlag uithangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *