Zware windstoten

5 okt. Een stormdepressie trekt vandaag over het noorden van het land. Tussen 9:00 en 14:00 uur vanochtend is in het Waddengebied kans op een officiële zware storm, windkracht 10! Tijdelijk kan zelfs windkracht 11 worden gemeten en tijdens buien zijn windstoten mogelijk tot 130 km/uur. Elders in het noorden en langs de westkust zijn eind van de ochtend en begin van de middag zeer zware windstoten van 100-120 km/uur mogelijk. Vooral in het noorden kan stormschade ontstaan.  

Een beetje beduusd: de storm heeft vanmorgen bij Hoeve Noordveld schade aangericht. Het groene onderkomen achter in het veld, voor de binnenlopende dieren als wallaby’s, kippen en konijnen is aan gort gewaaid. Wybren was binnen de dieren aan het voeren en in no-time tilde het dak door de harde wind eraf. Het dak ligt bij de buurman in de tuin; gelukkig niet over de weg gewaaid. Het positieve is dat er geen dieren gewond zijn geraakt (en Wybren niet).

We zetten ons beste beentje dit weekend maar weer voor. De dieren een extra brokje en voor buurman een bloemetje.

Groet, Wybren & Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *