Vlag(gen); doek dat dient om een signaal te geven

Het is bekend dat in de Romeinse tijd vlaggen werden gebruikt voor het doorgeven van signalen. In de Middeleeuwen werden vlaggen als identificatiemiddel gebruikt.

Een vlag geldt, anders dan voor het geven van signalen, als een representatief symbool. De bij het vlaggebruik behorende etiquette verschilt van land tot land. Een vlag wordt over het algemeen met een zekere eerbied en respect behandeld. Er bestaan tradities hoe vlaggen gehesen, gestreken, of opgeborgen dienen te worden. Een vlag die gescheurd of verkleurd is, behoort te worden vervangen.

Klompen aan, de witte mast op het schouder en lopen maar. Zes à zeven meter polyester. Gister was de dag dat DE vlag gehesen werd. Droog weer, niet koud en een stevige bries, kortom positief weer. Rechts van het pad staat ie te wapperen en te pronken. Duidelijk, kleurig en hoog in de lucht. De mast met hoevenoordveld-vlag is een feit. U kunt er niet meer omheen, concreet aanwezig. Zichtbaar voor alle mensen die langsfietsen, rijden, wandelen.

Geniet en maak eventueel een aangename wandeling langs het dierenrijk.

When I get older, I will be stronger 
They'll call me freedom 
Just like a waving flag 
When I get older, I will be stronger, 
when I get older 
I will be stronger 
they'll call me freedom 
just like a wavin flag… 

(K’naan)

Hartelijke groet, Wybren & Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *