Flora en haar SRV-wagen

Van 8 september t/m 20 oktober reisde kunstenaar Flora Reznik met een tot mobiel atelier omgebouwde SRV-wagen door Friesland.

Druk bezig buiten met het schoonmaken van de stoep bij de voordeur (snel, want ik moet een half uur later bij een afspraak zijn), komt er een grote SRV-wagen de ‘reed’ oprijden. En ik denk: “Oh, dat is zeker een hulp van Harris die bij ons een graffitischildering maakt. In een volgende seconde denk ik het tweede: “Oh, die wagen is op tv geweest!” Nog drukdoende met vegen staat ze al voor mijn neus. “Hi, I’m Flora.” Ze wil maar eventjes blijven en haar project doen. Ze heeft van een andere boer (DJ) te horen gekregen dat ze bij Wybren op de goede plaats is. Ik baal dat ik zo weg moet en meld dat ook. Ik zeg dat ik half vijf er wel weer ben. “Mayby I’m gone then” zegt ze. En met daarop volgend, met dikke smile: or sleep here…. Tuurlijk, is helemaal goed.

Wybren is binnen een half uur thuis en neemt ‘mijn taak’ over. Het wordt een zeer gezellige en enerverende middag en avond. Grond scheppen, koffiedrinken aan tafel, verhalen uitwisselen, lachen, gieren, brullen. Contracten voorlezen, smullen van het avondeten; lasagne. Wederom moet ik verstek laten gaan die avond vanwege een andere afspraak. Gelukkig zijn we beide bij de opening van de tentoonstelling 21 oktober, in de Haniasteeg. Het vroegere armenhuis waar mijn moeder in de jaren ‘57-‘58 heeft gewerkt.

Wat een leuk onverwacht gebeuren. Bedankt Flora.

Flora Reznik, afkomstig uit Argentinië en woonachtig in Den Haag, is installatie- en performancekunstenaar. In haar werk komen onderwerpen als het lichaam, de omgeving, tijd en contact naar voren. Verder kenmerkt zich haar werk door elementen uit de directe omgeving. Reznik maakt de buitenwereld eigen door een fysieke ervaring, ze bewerkt letterlijk het land. Tijdens SRV#3 zal de kunstenares deze werkwijze toepassen* op de aarde van Friese bodem. https://www.mooileeuwarden.nl/te-zien/immovable-property-flora-reznik

Libertad, Libertad, Libertad!

Wybren & Tineke

*Tentoonstelling 21.10. – 18.11.2017, Leeuwarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *