Winter in Marokko

Winter in Marokko. Dat was een echte winteruitspraak van mijn vader.
Weet u het nog? 2 maart 2005 hadden we ’s morgens een meter sneeuw en een temperatuur van min 20. Twee dagen later op 4 maart was het plus 20 graden Celsius. Bijna onmogelijk, maar waar. Morgenavond min 11 graden Celsius. Koud. Deze week leuk ‘reedride’.

Door de werkzaamheden lag de blog ‘even’ stil. Vijf maanden regen achter de rug. Tijd voor sneeuw en de zon niet te vergeten. De dieren in het park trotseren de kou. Lekker warm in de bunker in het stro, dicht bijelkaar en genieten van het frisse hooi. De kangaroes zijn wel uit het veld gehaald; de vijver is een grote ijsbaan geworden -Wybren slaat elke dag een wak voor de zwanen en eenden-.
Zo was er ook weer nieuw leven, drie weken terug werd een kuikentje geboren; uiteraard ook in de schuur gebracht bij de nandoes en cavia’s. De konijnen vinden het vriesweer prachtig en huppelen het veld door. De alpaca’s komen direct op je af bij het bix voeren; stukje wortel gaat er altijd in, zijn ze verzot op. En de herten schuwen zo’n oranje stukje lekkers ook niet.
De kippen en kalkoenen pikken in no-time het graan op. Sneetje brood erbij maakt het compleet. De pipowagen doet nu goed dienst; beschut en het is hun warme nest.

Er is (kei)hard gewerkt deze afgelopen maanden door Wybren. Stopcontacten geplaatst, verwarmingselementen aan het plafond (doen het geweldig), keukenkastjes opgehangen, eigen stapelbedden gebouwd, kitchenettes gemonteerd.
Dikke hulp gehad van Henjo, Richard en ‘last but not least’ Frans. Gips, plinten en regelwerk namen zij mede voor hun rekening.
Ook gerealiseerd door onderstaande bedrijven: stucwerk, leggen van afvoeren buiten, schilder- en sauswerk, pvc-vloeren gelegd. Dank aan:
*Gebr. Drijfhout, St. Annaparochie
*Gebr. Van der Kooi, Dokkum
*De schilders H. en G. van firma Actie, Oudebildtzijl
*BronSnijder, Stiens

Heel spoedig verandert het aanzicht van de trekkershutten, een brede houten vlonder zal dan de ingang sieren. Weer een stapje dichterbij de toeristen.

Sneeuwgroet,
Wybren & Tineke

2 thoughts on “Winter in Marokko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *